En vårig spetssjal till lillasyster!

I söndags fyllde världens bästa lillasyster år. Nämligen min lillasyster. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ge henne i present, men till slut föll valet på en vårig sjal med spetskant. Som ju bekant verkar vara en utav vårens stora flugor inom sybloggvärlden. Valde några tyger som kändes lite vuxnare och är riktigt nöjd med resultatet. Långsidan är ca 125 cm och sidorna som bildar den räta vinkeln längst ner mäter ca 80 cm vardera. Det bästa var ju att jag inte behövde springa och köpa nytt, utan alla saker fanns hemma. Och nu är jag grymt sugen på att fixa mig en egen. Gillade tygkombon, men har andra idéer också. Ett par sjalar i lite nättare format vore inte fel alls. Gillar att inte få in vårvindarna innanför kragen, för mellan varven är de ju fortfarande kalla. Dessutom var den mjuka trikån riktigt mysig ikring halsen. Så när jag får tid och ork över skall det bli några till mig själv också (och när jag kommer ihåg att köpa hem lite mera spets, för det är ju liksom den som gör sjalen och är hela vitsen). Den är snabbsydd och enkel att sy. Jag hoppas syster gillar sin nya sjal och att den kommer till användning framöver.


Tyg: Liandlos turkosa klövertyg på "framsida" och JNYdesigns medaljongtyg i turkos/lila på "baksidan", men sjalen är givetvis vändbar.


"Framsida" på den vändsydda sjalen i närbild...


...och "baksidan" lite konstfullt arrangerad.

Vårig tröja med zickzack

Ja, lite lätt snurrig i huvudet blir man faktiskt när man tittar på en större bit utav det här tyget. Det blir lite lugnare på ett plagg. Jag och även äldsta sonen tyckte det var riktigt tufft och det har verkligen härliga färger. Lite vårig tycker jag allt den känns trots de svarta inslagen. Äldstingen har alltså mer eller mindre fått garderoben fylld med nya tröjor/t-shirts. Men det behövdes, för de flesta tröjor som fanns i garderoben hade blivit för kort i ärmarna. Och det tycker jag ser lite illa ut när morsan faktiskt har tyger i massor att sy nytt utav.

Även denna är sydd på syträffen för två helger sedan. Och det finns mycket mera att visa upp. Snart kommer det väl bli ett "massinlägg" för att jag tröttnar på "gammal" skåpmat, men det är fortfarande extremt svårt att få in bilder i bloggen. Får ha mycket tålamod och göra om flera gånger och om jag har tur så lyckas jag. Nå, det lär väl bli bättre hoppas jag.


Tyg: Zickzack ränder från JNYdesign och även grön muddväv därifrån. Tröja i stl 134.

Om man är intresserad av att beställa något nu så går det jättebra. I högerspalten kan man klicka sig direkt till min infosida där jag nu lagt upp bilder på tygerna. Klicka bara på lilla bilden med bodyn under min infotext. Ha en trevlig kväll!

Elva små troll...

eller i alla fall fyra stycken ;-) finns det här hemma. Och som synes måste jag jubla lite för jag har lyckats få in bilder i bloggen och DET är minsann STORT just nu (fast jag lyckas fortfarande inte med en bild på en utav äldsta sonens tröjor). Såg det här tyget hos Liandlo precis när det hade kommit, men det föll mig inte riktigt i smaken. Då...men efter ett tag när det började dyka upp lite uppsydda plagg i tyget, då blev jag minsann sugen. Så en meter utav tyget letade sig hem till mig. Lite utav det delade jag med mig till en utav mina närmaste vänner som också syr. Och jag lyckades trots allt få ihop två hela plagg och så ett framstycke till ytterligare en t-shirt. Fortsätter lite på temat "lika, men änå olika". Så nu kan mina tre minsta små troll matcha varandra om de vill. Störst chans är nog att se de två yngsta i samma plagg framöver.

De här plaggen är alltså ytterligare ett resultat utav syträffen som gick av stapeln 8-11:e mars. Två veckor sedan nu, med andra ord. Och som synes, samma tyg, men med olika färger på kantband och stickningar och jag tycker faktiskt att alla tre varianter blev kanon. Och det är verkligen häftigt att se hur olika plaggen kan bli enbart med olika färg på detaljerna. 5-åringens t-shirt ger varmast uttryck tycker jag (ja, nu har han äntligen fyllt, så nu är han verkligen 5 år och ingenting annat ;-)). Och förskoleklassbrorsans t-shirt känns tuffast, helt enligt plan. Sömnadsmässigt flöt nog de mesta på, kan inte minnas annat så här "långt" efteråt, men hade det varit någonting anmärkningsvärt hade jag säkert kommit ihåg det. Nu hoppas jag att flytet kan hålla i sig så att jag kan blogga lite mer frekvent igen. Om inte annat får jag ge mig till tåls en vecka till, för då skall internethastigheten vara på normal nivå igen.


Tyg: Liandlos "Trollmors vaggvisa" & röd mudd från JNYdesign. Storlek 74 


Tyg: basen Trollmor från Liandlo, lime jersey från JNYdesign. Storlek 110.


Tyg: framstycke Trollmor Liandlo, bakstycke och lite av nederkanten (grönt) samt ärmarna jersey från JNYdesign samt muddväv från Stoff & Stil.